Online portal
De kracht van mensen Humicon versterkt samenwerking met nachtdistributie

Humicon versterkt samenwerking met nachtdistributie

Humicon, handelend onder de naam Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae, en Schotpoort Connect hebben de samenwerking verder uitgebreid met betrekking tot de nachtdistributie van humane samples.

Schotpoort Connect verzorgde voor Humicon reeds het spoedvervoer van humane samples naar het moderne laboratorium in Mönchengladbach. Vanwege groei en de toenemende behoefte om de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van de nachtdistributie te vergroten is Humicon in gesprek gegaan met Schotpoort Connect. Besloten is om te starten met een pilot voor het nachtelijk afhalen van samples bij diverse klinieken en ziekenhuizen. Na een positieve evaluatie is besloten om de samenwerking uit te breiden naar alle landelijke locaties.

Inladen
 

Digitale toegang door geavanceerd kast- en registratiesysteem

Voor het afhalen van de samples maakt Schotpoort Connect gebruik van een nieuw geavanceerd kast- en registratiesysteem met digitale toegang. Aan het einde van de werkdag plaatst de medisch assistent de samples in de nachtkluis. Deze kluis is alleen digitaal te openen door een geautoriseerd persoon.

Vanaf 18:00 uur start Schotpoort Connect met het afhalen van de samples via het eigen nachtdistributienetwerk. Alle koeriers beschikken over een telefoon met een beveiligde applicatie waarmee zij binnen vastgestelde tijden de kluis digitaal kunnen openen. Het gebruik van sleutels, een uitgebreid sleutelbeheer en het risico op verlies of diefstal is hiermee verleden tijd. Het openen van de nachtkluis is niet afhankelijk van een accu of stroomvoorziening, aangezien het systeem wordt gevoed door de batterij van de telefoon.
 

Gehele logistiek proces traceerbaar

De samples worden voorzien van een speciaal door Schotpoort Connect ontwikkelde locatie-barcode. Na het scannen van deze barcode zijn de locatie, het tijdstip van openen van de kluis en de specifieke samples direct gekoppeld aan het ordersysteem van Schotpoort Connect. Ter extra controle wordt een foto met tijd- en locatiepositie van de samples gemaakt en eveneens aan de betreffende order gekoppeld.

Op het centrale depot van Schotpoort Connect worden de samples bij aankomst gescand en vervolgens gesorteerd voor uitlevering. Samples worden altijd de eerstvolgende dag – ook in het weekend – vóór 10:00u op het laboratorium in Mönchengladbach afgeleverd, waar de barcodes opnieuw worden gescand. In de online portal van Schotpoort Connect is het totale logistieke traject nauwkeurig vastgelegd en beschikken Humicon en haar klanten over een optimale traceerbaarheid van de samples.

V.l.n.r. Linda Vleugels (Hoofd Logistiek), Dr. Maurice Pelsers (Operationeel Directeur), Ivo Groothuis (Key Account Manager), Remco van Galen (Teamleider Customer Service)

V.l.n.r. Linda Vleugels (Hoofd Logistiek), Dr. Maurice Pelsers (Operationeel Directeur), Ivo Groothuis (Key Account Manager), Remco van Galen (Teamleider Customer Service)
 

'Door de mogelijkheden van Schotpoort Connect kunnen we onze inzenders nog beter van dienst zijn voor een correcte en betrouwbare verzending van samples. Met de resultaten van de pilot ben ik zeer tevreden in de uitvoering van het transport en het online portaal voor onze klanten. Maar vooral ook de zeer professionele manier waarop Schotpoort deze samenwerking heeft opgezet. Het geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst'
Dr. Maurice Pelsers, Operationeel Directeur Humicon

Over Humicon

Humicon is al 25 jaar uw betrouwbare partner in diagnostiek. Humicon, handelend onder de naam Medische Laboratoria Dr. Stein & Co.  is een volle dochter van de Limbachgroep SE te Heidelberg in Duitsland. De Limbachgroep SE telt ruim 30 laboratoria in Europa, waaronder het laboratorium in Mönchengladbach, Duitsland. In het moderne laboratorium in Mönchengladbach worden de monsters afkomstig uit Nederland met name verwerkt.  Op jaarbasis worden in dit laboratorium meer dan 5 miljoen monsters per jaar geanalyseerd door een team van ongeveer 600 medewerkers.
 

Samenwerking Humicon - Schotpoort Connect
  • Spoedkoeriersdiensten
  • Geconditioneerd medisch transport
  • Nachtdistributie humane samples
     
'Wij zijn trots op onze samenwerking met Humicon en het gestelde vertrouwen. Samen met elkaar creëren we een passende en betrouwbare oplossing voor het vervoer van diagnostiek. De implementatie van onze nieuwe kastsysteem met digitale toegang biedt ons beiden kansen voor verdere uitbreiding en mogelijkheden voor overige klinieken, ziekenhuizen en laboratoria binnen de medische-, veterinaire en agrarische sector.'
Ivo Groothuis, Key Account Manager Schotpoort Connect
Contact