De kracht van mensenEen maatwerk oplossing voor uw logistiek

Duurzaam transport

Schotpoort Connect is voortdurend bezig met impact van onze organisatie op het milieu. Wij geven hier met verschillende certificeringen en programma’s invulling aan. Zo is Schotpoort Connect ISO 14001 gecertificeerd, wat inhoudt dat ons milieubeleid is geborgd in een milieumanagementsysteem. Om zoveel mogelijk bewustwording te creëren over de CO2-uitstoot van onze organisatie werken wij met de CO2-prestatieladder. Wij voldoen hierbij aan de criteria gesteld in trede 4. Ook zijn wij deelnemer van het programma Lean & Green. Dit is het leidende CO2-reductieprogramma in onze sector met als doel om de CO2-uitstoot binnen de logistiek structureel te reduceren.

Reduceren CO2-uitstoot

Het grootste deel van onze CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door ons wagenpark. Wij zijn dan ook continu bezig met het verduurzamen van onze vrachtwagens, bestelbussen en auto’s. Zo hebben wij in ons milieu management systeem procedures opgesteld voor een duurzame inkoop van voertuigen.
Bij de aanschaf van een voertuig kijken we kritisch naar de motor, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Maar we kijken ook naar zaken als cruise control, snelheidsbegrenzer, schakelindicator, bandenspanningsmeter en aerodynamica.

Alternatieve brandstoffen

In de uitvoering zoeken wij altijd naar mogelijkheden voor de inzet van duurzame voertuigen. Zo voldoen onze dieselvoertuigen aan de nieuwste Euronormen en wij beschikken over bestelauto's op CNG. Bovendien hebben wij meerdere elektrische bestelauto's, elektrische bestelbussen en elektrische vrachtwagens. Samen met onze opdrachtgevers streven wij altijd naar een duurzame invulling van de dienstverlening.

Consortium ZE vrachtwagen

Waar mogelijk sluiten bij aan bij initiatieven voor het verduurzamen van transport, zoals onlangs bij het consortium ZE vrachtwagen van Logistics Valley Liemers-Achterhoek. Hierbij testen alle deelnemende bedrijven vier weken lang een 16-tons Renault ZE en aan Schotpoort Connect de eer om af te trappen.
Inmiddels zijn wij overgegaan tot de aanschaf van vier elektrische vrachtwagens. In 2022 hebben wij een DAF CF Electric VDL e-power aangeschaft. In april 2023 hebben wij een Volvo FM Electric in gebruik genomen en in later volgen twee Volvo FE Electric 4x2-bakwagens.


Het nieuwe rijden

Onze chauffeurs volgen allemaal de cursus “het nieuwe rijden”. De cursus betreft een milieubewuste manier van rijden om een zo laag mogelijk brandstofverbruik en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot te realiseren.  Schotpoort Connect monitort het verbruik per voertuig en het rijgedrag wordt geanalyseerd. Waar mogelijk worden verbeteringen getroffen.

Certificeringen

Wij beschikken over alle certificeringen om uw transporten duurzaam uit te voeren. Hier vindt u een overzicht  van onze certificeringen.

Kennismaken?

Graag vertellen wij u meer over onze duurzame ambities. Bel of mail ons gerust, wij informeren u graag.
Contact
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht