Online portal
De kracht van mensen Een maatwerkoplossing voor uw logistiek

Nieuws

 • Wij zijn genomineerd voor de TVM Award Duurzaamheid!

  18-07-2023

  Schotpoort Connect is samen met Netwerk Benelux en Ploegam kanshebber voor de TVM Award Duurzaamheid. Onlangs is onze directeur Marc Seesing geïnterviewd door TVM over onze duurzame ambities. Het resultaat is te zien in de bijgevoegde video.

  Lees meer
 • Humicon kiest ook voor nachtdistributie voor Schotpoort Connect

  01-06-2023

  Schotpoort Connect verzorgde voor Humicon reeds het spoedvervoer van humane samples naar het moderne laboratorium in Mönchengladbach, maar onlangs is de samenwerking verder uitgebreid en verzorgt Schotpoort Connect nu ook de nachtdistributie van humane samples.
   

  Lees meer
 • Schotpoort Connect zet Volvo FM Electric in voor NS

  11-04-2023

  Schotpoort Connect heeft een Volvo FM Electric 4x2-trekker in gebruik genomen en gaat met deze truck treinonderdelen tussen NS-magazijnen vervoeren. Met de inzet van een elektrisch voertuig werkt het bedrijf verder aan het verkleinen van zijn CO2-footprint. Na de levering van de Volvo FM Electric, volgen binnenkort ook twee Volvo FE Electric-bakwagens. De trucks zijn in nauwe samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks en Volvo Trucks Nederland gespecificeerd.

  Lees meer
 • 2.000.000 zendingen

  31-03-2023

  Maandag 20 maart 2023 werd de 2.000.000ste zending geboekt in ons Transport Management Systeem, sinds wij zijn gestart met het softwarepakket van MendriX in september 2016.

  Lees meer
 • Decemberzegel SBPost weer te koop

  24-11-2022

  Na het succes van vorig jaar, heeft onze zusteronderneming SBPost dit jaar het aantal verkooppunten uitgebreid. De decemberzegels zijn nu verkrijgbaar bij winkeliers in dertien Gelderse plaatsen. Ook zijn ze verkrijgbaar in de webshop van SBPost.

  Lees meer
 • Uitbreiding vestiging Nieuwegein

  20-09-2022

  Onze vestiging in Nieuwegein gaat uitbreiden! Afgelopen dinsdag werd niet de eerste steen, maar het laatste vloerelement door Marc Seesing gelegd. Een feestelijk moment. Naar verwachting wordt het pand eind december opgeleverd.

  Lees meer
 • Nominatie TVM Award

  19-08-2022

  We zijn genomineerd voor de TVM Award in de categorie Duurzaamheid! Wij niet alleen, maar het Consortium ZE Vrachtwagen waar we samen met zeven andere ondernemers uit de regio aan deelnamen.

  Lees meer
 • Tour for Life - fietsen voor Daniel den Hoed fonds

  14-06-2022

  Deelnemers van Tour for Life zetten zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Een initiatief dat wij een warm hart toedragen.

  Lees meer
 • Opnieuw gecertificeerd voor CO2-Prestatieladder trede 4

  17-05-2022

  Schotpoort Connect is opnieuw gecertificeerd voor CO2-Prestatieladder trede 4. Afgelopen week hebben we het nieuwe certificaat ontvangen. Uit de audit bleek wederom dat wij beschikken over een adequaat CO2-managementsysteem en dat wij onze ambities ten aanzien van CO2-reductie en continue verbetering steeds aanscherpen. Bovendien is dit jaar niet alleen Schotpoort Connect geaudit, maar ook postbedrijf SBPost. Zij zijn vanaf heden ook gecertificeerd voor CO2-Prestatieladder trede 4.

  Lees meer
 • Diagnost-IQ: Bloedspoed? Bel Schotpoort Connect

  11-03-2022

  Recent hebben wij Coos Molenaar van Diagnost-IQ geinterviewd over de samenwerking met Schotpoort Connect. In 2021 hebben zij alle koeriersdiensten uitgezet in een aanbestedingtraject en werd de opdracht gegund aan Schotpoort Connect.

  Lees meer
 • Uitbesteden logistiek ontzorgt Lowlander Beer

  26-11-2021

  Recent vroeg Lowlander Beer onze hulp bij co-packing activiteiten. Een onderdeel binnen project logistiek die ons op het lijf is geschreven. Voor Lowlander Beer hebben wij promotionele displays in elkaar gezet, afgevuld en bezorgd. Binnen vier werkdagen was alles gereed voor transport.

  Lees meer
 • Decemberzegel SBPost

  12-11-2021

  We hebben leuk nieuws: Onze zusteronderneming SBPost heeft een eigen decemberzegel! Al langer speelde SBPost met het idee om een eigen postzegel uit te brengen. Om zo naast bedrijven ook particulieren de mogelijkheid te geven hun post sociaal en duurzaam te laten bezorgen.

  Lees meer
 • Kick-off Zero Emission transport

  06-09-2021

  Maandag 6 september was de presentatie en ingebruikname van de batterij-elektrische Renault ZE. Samen met alle consortium leden heeft Schotpoort Connect de vrachtwagen in ontvangst mogen nemen van Erik Lenssen van Renault Trucks Nederland. De komende maanden gaan alle leden testrijden met deze Renault ZE en aan Schotpoort Connect de eer om af te trappen.

  Lees meer
 • Logistieke partner Intrakoop deelplatform

  18-05-2021

  Via een eigen online deelplatform van Intrakoop kunnen zorgorganisaties voortaan producten die ze over hebben verkopen, verhuren, ruilen of weggeven aan andere zorgorganisaties. Deze ‘marktplaats’ voor de zorg is een laagdrempelige manier om kosten te besparen en draagt bij aan de verdere verduurzaming van de zorg.

  Lees meer
 • Proef met 16 tons elektrische vrachtwagen

  07-05-2021

  Schotpoort Connect behoort tot de acht transportbedrijven binnen Logistics Valley Liemers-Achterhoek die samen een proef gaan doen met een 16 tons elektrische Renault.

  Lees meer
 • Schotpoort Connect realiseert 80 ton CO2 reductie met zonnepanelen

  30-04-2021

  Schotpoort Connect en SBPost staan voor sociaal en duurzaam ondernemen. Wij bieden ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kopen zoveel mogelijk lokaal in en zijn continu bezig met het verduurzamen van ons wagenpark en onze gebouwen.

  Lees meer
 • Avri, Werkzaak en Schotpoort bundelen krachten voor distributieklus

  11-03-2021

  Avri, Werkzaak Rivierenland en Schotpoort Connect starten deze week alweer met de derde uitrol van een gezamenlijke distributieklus. 

  Lees meer
 • Onze dienstverlening - verwachte sneeuwval

  05-02-2021

  Geachte relatie,

  Bij deze willen wij u informeren over onze dienstverlening en de verwachte sneeuwval van de komende dagen. Vooralsnog zijn onze chauffeurs gewoon onderweg om uw zendingen veilig en op tijd te bezorgen.

  Lees meer
 • 1.000.000 zendingen

  12-01-2021

  In de nacht van zaterdag op zondag is de 1.000.000e zending geboekt in ons Transport Management Systeem sinds de start van onze samenwerking met MendriX in september 2016.

  Lees meer
 • Distributie corona vaccins

  07-01-2021

  Voor diverse (universitaire) medische centra verzorgen wij geconditioneerd transport volgens GDP richtlijnen. Gisteren zijn we voor een aantal van deze centra begonnen met het verspreiden van corona vaccins naar ziekenhuizen in de regio.

  Lees meer
 • Schotpoort Connect opent vestiging in Vijfhuizen

  03-12-2020

  Om onze klanten in de regio Amsterdam en Haarlem beter te kunnen bedienen hebben wij recent een nieuwe locatie in Vijfhuizen geopend. De nieuwbouw vestiging ligt op industrieterrein ‘de Nieuwe Liede’ en ligt direct aan de A9.

  Lees meer
 • Update maatregelen Coronavirus - november 2020

  04-11-2020

  Om de daling van het aantal coronabesmettingen te versnellen, gelden vanaf 4 november 2020 krachtigere maatregelen. Voor Schotpoort Connect is de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers de hoogste prioriteit. Wij hebben onze maatregelen dan ook verder aangescherpt conform de richtlijnen van RIVM. Wij vragen hierbij ook uw medewerking en flexibiliteit.

  Lees meer
 • Locatie Nieuwegein in gebruik

  03-11-2020

  Na oplevering van de nieuwbouw medio september zijn wij druk bezig geweest met verhuizen en inrichten. Inmiddels hebben we deur van vestiging Breukelen definitief gesloten en sinds 1 november 2020 is ons pand in Nieuwegein volledig operationeel.

  Lees meer
 • Oplevering nieuwbouw Nieuwegein

  11-09-2020

  Afgelopen maandag is onze nieuwe vestiging in Nieuwegein opgeleverd. Dank aan Zweersbouw en alle betrokkenen, het resultaat is prachtig!

  Lees meer
 • Samenwerking Decostar - beurslogistiek

  01-09-2020

  Het beursseizoen komt langzaam weer op gang, een mooi moment om onze goede samenwerking met DECOSTAR uit te lichten...

  Lees meer
 • Hoogste punt bereikt nieuwbouw Nieuwegein

  16-06-2020

  We informeerden u al eerder over de bouw van onze nieuwe opslag/overslag locatie in Nieuwegein. Vanuit deze centraal gelegen locatie kunnen we onze klanten nog beter en sneller bedienen. Ook zusterbedrijf SBPost breidt uit en opent hier in september 2020 een extra vestiging.

  Lees meer
 • Nieuwbouw Schotpoort Connect in Nieuwegein

  08-04-2020

  Om onze klanten beter en nog sneller te kunnen bedienen bouwt Schotpoort Connect een nieuwe opslag/overslag locatie in Nieuwegein. Op 8 april is de eerste paal geslagen en Zweersbouw uit Eerbeek begonnen met de nieuwbouw. Het pand wordt gebouwd op de strategische locatie aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is volgens planning gereed in september 2020.

  Lees meer
 • Update maatregelen Coronavirus - maart 2020

  16-03-2020

  De maatregelen van de Nederlandse regering om de verspreiding van COVID-19 (Coronavirus) te beperken zijn u ongetwijfeld niet ontgaan. Voor Schotpoort Connect is de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers de hoogste prioriteit. Schotpoort Connect probeert met een aantal praktische maatregelen het risico op besmetting tot een minimum te beperken en tevens de continuïteit van onze bedrijfsvoering te blijven waarborgen. Wij vragen hierbij ook uw medewerking en flexibiliteit.

  Lees meer
 • Maatregelen Schotpoort Connect aangaande het Coronavirus

  12-03-2020

  In Nederland houden het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en geven ze richtlijnen over (preventieve) maatregelen. Schotpoort Connect volgt deze richtlijnen van het RIVM.

  Lees meer
 • Wij zijn nu ook ISO 27001 ge­certificeerd

  10-03-2020

  Wij hechten veel waarde aan het continu verbeteren van onze bedrijfsprocessen. Jaarlijks worden wij opnieuw gecertificeerd en wij zijn dan ook continu bezig met het voldoen aan de eisen van de norm. Ook nu hebben we de ISO audits met succes afgerond. De nieuwe certificaten voor ISO 9001 en ISO 14001 hebben wij inmiddels ontvangen.

  Lees meer
 • Schotpoort Connect behaalt PSO 30+

  19-02-2020

  De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar in welke mate organisaties socialer ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Voor de derde en hoogste PSO-trede is tevens een speciale uitlezing beschikbaar: PSO-30+.

  Lees meer
 • Klant­tevreden­heids­onderzoek 2019

  30-01-2020

  Onlangs hebben wij onze klanten gevraagd om onze dienstverlening te beoordelen. En wat blijkt we krijgen gemiddeld een 8,6! Een cijfer om trots op te zijn. Onze klanten beoordelen ons met name goed op punten als kwaliteit, service, flexibiliteit, communicatie en contact medewerkers (kantoor en chauffeurs).

  Lees meer
 • Hulpmiddelen voor Suriname

  23-01-2020

  Afgelopen week hebben wij voor Zorgcentra de Betuwe kosteloos het transport verzorgd van hulpmiddelen die zij niet meer gebruiken. Zij doneren deze hulpmiddelen aan Stichting Zorg voor Suriname die de hulpmiddelen schenkt aan onderwijs- en zorginstellingen in Suriname. 

  Wij leverden graag een bijdrage aan dit mooie initiatief.

  Schotpoort Connect - de kracht van mensen

  Lees meer
 • Dag van de Chauffeur

  12-12-2019

  Op 12 december 2019 is het dag van de chauffeur...

  Lees meer
 • Snel, sneller, snelst - een retail uitdaging

  06-12-2019

  Onze nieuwe opdrachtgever fashioncheque stelde ons vorige week voor een grote uitdaging. Bij 520 winkels in Nederland moesten de welbekende giftcards met spoed worden opgehaald voor relabelling. Om vervolgens na bewerking met dezelfde spoed weer te worden geretourneerd naar de winkels. De maximale doorlooptijd van het totale project was 4 werkdagen.

  Lees meer
 • Schotpoort Connect the movie

  02-10-2019

  Schotpoort Connect the movie, omdat één beeld meer zegt dan duizend woorden. Om een indruk te geven van de mogelijkheden bij Schotpoort Connect zijn wij afgelopen week met een filmmaker op pad geweest. Wij hebben opnames gemaakt bij twee opdrachtgevers: Albeda en SchoolSupply.

  Lees meer
 • Wij zijn opnieuw ISO 9001 en 14001 gecertificeerd

  07-02-2019

  Schotpoort Transport Groep en dochterondernemingen Schotpoort Connect en SBPost zijn in november 2018 opnieuw geaudit in het kader van de ISO certificering. Afgelopen december hebben we reeds gehoord dat we opnieuw aan de ISO 9001 en 14001 normen voldoen, maar deze week ontvingen wij de officiële bevestiging in de vorm van de nieuwe certificaten. Een mooi resultaat waarmee wij de kwaliteit van onze dienstverlening verder waarborgen.

  Lees meer
 • Onze online portal is vernieuwd

  04-12-2018

  Schotpoort Connect staat voor een positieve klantbeleving. Wij zoeken dan ook continue naar mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te zijn. De afgelopen maanden hebben wij op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe online portal. Bij de ontwikkeling stond gebruikersgemak voorop.

  Lees meer
 • Schotpoort Connect behaalt CO2-prestatieladder trede 4!

  29-11-2018

  Al jaren zetten wij ons in voor het reduceren van onze CO2 footprint en de afgelopen periode hebben wij hard gewerkt om onze CO2-uitstoot verder in kaart te brengen en te verminderen. Onze inspanningen zijn beloond met trede 4 van de CO2-prestatieladder. Afgelopen week ontvingen wij het bijbehorende CO2-bewust certificaat niveau 4. Een resultaat waar we trots op zijn!

  Lees meer
 • Kanjerdag Apeldoorn 2018

  27-08-2018

  Maar liefst 250 vrachtwagens reden afgelopen zaterdag in een feestelijke colonne door Apeldoorn en omgeving om mensen met een verstandelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen...

  Lees meer
 • Uitbreiding samenwerking UMC Utrecht

  24-08-2018

  Met ingang van medio augustus is de samenwerking met UMC Utrecht verder uitgebreid. Naast de dagelijkse rondes binnen het UMC en de transporten naar andere medische centra, verzorgen wij nu ook een pendeldienst...

  Lees meer
 • Schotpoort verwelkomt Albeda

  29-06-2018

  Vanaf 1 juli gaat de samenwerking tussen opleidingsinstituut Albeda uit Rotterdam en Schotpoort Connect van start. Schotpoort Connect zal de distributie van interne poststukken en pakketten gaan verzorgen...

  Lees meer
 • Nieuwe website Schotpoort Connect

  01-05-2018

  Welkom op de nieuwe website van Schotpoort Connect! Wij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt en vanaf vandaag kunt u het resultaat zien. De site is helemaal vernieuwd en geeft een goede indruk van waar wij voor staan.

  Lees meer
 • Schotpoort Connect voldoet aan PSO-normen trede 3

  17-04-2018

  Schotpoort Connect heeft in februari 2018 opnieuw het certificaat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat Schotpoort Connect op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer