Online portal
De kracht van mensen Diagnost-IQ - transport van onderzoeksmateriaal

Diagnost-IQ - transport van onderzoeksmateriaal

Diagnost-IQ is ontstaan vanuit een fusie van de laboratoria van drie ziekenhuizen in Zaandam, Purmerend en Hoorn. Ondanks dat Diagnost-IQ al sinds 2018 als zelfstandige laboratorium-organisatie functioneert, werden de transporten van de ziekenhuizen en Diagnost-IQ nog altijd volgens de oude structuur gecombineerd. In 2021 ontstond de wens om dit op een andere wijze in te kleden binnen de eigen organisatie en heeft Diagnost-IQ alle koeriersdiensten uitgezet in een aanbestedingstraject.

De aanbesteding werd gegund aan Schotpoort Connect. Coos Molenaar, afdelingsmanager KCL & Trombosedienst, licht toe: “Schotpoort biedt 24/7 koeriersdiensten, dat was een belangrijke voorwaarde in het plan van eisen. Bovendien was dit tegen een gunstig tarief en we hebben de aanbesteding dan ook aan Schotpoort gegund.”

Dankzij de korte communicatielijnen is het implementatietraject soepel verlopen. In het begin moesten medewerkers wennen aan de nieuwe manier van aanmelden, maar dankzij de klant specifieke en intuïtieve online portal had men dit snel aangeleerd.

Volgens een strak tijdschema rijdt Schotpoort Connect nu dagelijks zeven vaste routes tussen de verschillende ziekenhuizen en poliklinieken. Daarnaast staat Schotpoort Connect 24/7 paraat voor het uitvoeren van spoedritten tussen Diagnost-IQ en Sanquin.

Wat de samenwerking betreft geeft Coos Molenaar van Diagnost-IQ aan dat Schotpoort Connect snel acteert bij vragen of onduidelijkheden en proactief meedenkt om de logistieke processen verder te optimaliseren. Op de vraag wat hij zou willen meegeven over de samenwerking, luidt zijn antwoord: “Bloedspoed? Bel Schotpoort Connect.”
 

Over Diagnost-IQ

Diagnost-IQ is een jong en dynamisch bedrijf voor klinische chemie en werkt vanuit drie locaties: Dijklander Ziekenhuis Hoorn, Dijklander Ziekenhuis Purmerend en Zaans Medisch Centrum. Met circa 200 medewerkers bieden zij kwalitatief hoogwaardige producten en diensten aan ter ondersteuning van het diagnostiek- en behandeltraject van zorgverleners in de regio Noord-Holland.
 

Samenwerking Diagnost-IQ - Schotpoort Connect
  • Het dagelijks (ma-vr) rijden van zeven vaste routes tussen ziekenhuizen en poliklinieken volgens strak tijdschema
  • Spoedritten tussen Diagnost-IQ en Sanquin (aanrijtijd 0,75-1 uur)
  • Same day deliveries naar partner laboratoria in heel Nederland
  • Geconditioneerd koel- en diepvriestransport vanaf diverse ziekenhuizen naar Diagnost-IQ
Contact