Online portal
De kracht van mensen Samenwerken aan kerst

Donkergroen - samenwerken aan kerst

Veel bedrijven zien hun bedrijf graag in kerstsfeer, maar hebben weinig tijd om dit zelf te organiseren. Donkergroen ontzorgt deze bedrijven en biedt een verhuursysteem van kerstdecoratie met een hoog serviceniveau. Elk jaar in december verzorgen zij met 30 auto’s en 75 medewerkers de kerstinrichting voor bedrijven door heel Nederland. Specialistisch werk, dat inzicht, improvisatie en flexibiliteit vraagt.

De samenwerking tussen Donkergroen en Schotpoort Connect is in 2017 tot stand gekomen. Er is gestart met een pilot met de inzet van twee vrachtwagens met chauffeurs van Schotpoort Connect en bijrijders van Donkergroen. Vanwege het betreden van vertrouwelijke en beveiligde locaties was voor de chauffeurs een VOG verplicht. Ook hebben de chauffeurs van Schotpoort Connect voorafgaand aan het project een decoratie-instructie gevolgd bij Donkergroen.

Donkergroen - samenwerken aan kerst

In de eerste helft van december zijn ruim 200 bedrijven voorzien van kerstdecoratie. Donkergroen leverde de adressen en data aan en de optimale route werd door Schotpoort Connect samengesteld. Een route bestond uit gemiddeld acht adressen variërend van het afleveren van een kerststuk tot het ophangen van guirlandes en het decoreren van meters hoge kerstbomen. In het geval dat er een decoratie miste of beschadigd was, verzorgde Schotpoort Connect dezelfde dag nog de nalevering, waardoor er niet opnieuw een decoratie team naar het bedrijf hoefde te gaan. Na de kerstperiode werden de locaties nogmaals bezocht en zijn alle kerstdecoraties ingepakt en mee retour genomen.

De samenwerking met Schotpoort Connect heeft Donkergroen nieuwe inzichten opgeleverd. Alle chauffeurs beschikken namelijk over een tablet. Hierop werd standaard de service/decoratie-tijd op de klantlocatie geregistreerd. Ook werden eventuele manco’s of beschadigingen geregistreerd en werd er een foto gemaakt van het eindresultaat. Al deze informatie werd in een eindrapportage teruggekoppeld aan Donkergroen.

De chauffeurs van Schotpoort Connect acteerden als medewerkers van Donkergroen, met dezelfde flexibiliteit, kwaliteit en betrokkenheid. Schotpoort Connect bood een 24-uurs bereikbaarheidsdienst en afspraken die werden gemaakt, werden nagekomen. De samenwerking was een succes en wordt voor toekomstige projecten vervolgd.

Schotpoort Connect -  de kracht van net iets meer

Over Donkergroen

Donkergroen is een landelijk werkende organisatie van creatieve groendenkers en doeners met een vernieuwende kijk op de beleving van binnen- en buitenruimte. Donkergroen Interieurbeplanting verzorgt jaarlijks voor bedrijven en instellingen de kerstservice.

Samenwerking Donkergroen – Schotpoort Connect
  • Vervoer, plaatsen en decoreren van kerstartikelen bij bedrijven
  • Retour nemen van pallets en verpakkingsmateriaal
  • Zelfde dag naleveren van producten
  • Ophalen en opruimen van kerstdecoratie in januari

'De kracht van Schotpoort Connect is dat ze doen wat ze zeggen. Ze gaan proactief te werk. Ik kreeg eigenlijk wat ik nodig had, in plaats van wat ik in basis had gevraagd. Ik vind het een zeer prettige samenwerking!'
Manuela Grubesic van Donkergroen over Schotpoort
Contact