Online portal
De kracht van mensen Uitbesteden logistiek ontzorgt Lowlander Beer

Uitbesteden logistiek ontzorgt Lowlander Beer

Lowlander Beer is een jong en innovatief bedrijf dat de markt bestormd met botanisch gebrouwen bieren. Het bedrijf is de afgelopen jaren doorgebroken bij het grote publiek en is het snelst groeiende biermerk van Nederland. Deze enorme groei zorgt ook voor nieuwe logistieke vraagstukken waarin duurzaamheidsambities een grote rol spelen. Schotpoort Connect herkent zich in deze ambities en gaat deze uitdaging graag aan.

Recent vroeg Lowlander Beer onze hulp voor co-packing activiteiten. Een onderdeel binnen project logistiek die ons op het lijf is geschreven. Wij hebben voor Lowlander Beer promotionele displays in elkaar gezet, afgevuld en bezorgd bij diverse distributiecentra van een landelijke retailer. 

Samenwerking Lowlander bier

Alle materialen en producten zijn verzameld op één centrale locatie van Schotpoort Connect. Hier is alles direct geteld en gesorteerd, zijn de displays opgebouwd en volgens instructie van Lowlander afgevuld met de juiste bieren en promotiematerialen.

Vervolgens zijn de kant-en-klare displays verpakt, zodat wij deze schadegevoelige producten zorgvuldig konden vervoeren. Binnen vier werkdagen waren alle displays gereed voor transport en aansluitend hebben alle distributiecentra de displays ontvangen.

Vanwege de start van een promotiecampagne in de winkels was het essentieel dat de displays zorgvuldig en op tijd werden bezorgd. Zowel bij Lowlander Beer als Schotpoort Connect zijn de communicatielijnen kort en is het co-packing project snel en efficiënt verlopen.

We kijken terug op een succesvol project en zijn trots op onze samenwerking. Ondertussen zijn we samen alweer druk bezig het uitwerken van nieuwe logistieke vraagstukken..

Over Lowlander Beer

Lowlander Beer brouwt botanische bieren, soms zelfs van overgebleven sinaasappel- en citrusvruchten uit de horeca. Sinds enkele jaren zamelen zij ook kerstbomen in om er een Winter I.P.A. van te brouwen. Met de botanische bieren willen zij consumenten uitdagen om de horizon van bier te verbreden. Lowlander mag zich al een aantal jaar het snelst groeiende biermerk van Nederland noemen. De bieren zijn verkrijgbaar in vrijwel alle grotere supermarkten. In 2021 staan zij in de Challenger50 lijst van MT/Sprout; de lijst met 50 meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland.

Samenwerking Lowlander Beer – Schotpoort Connect

  • Landelijke koeriersdiensten en spoedopdrachten
  • Co-packing activiteiten
  • Transport vanaf groothandel naar horeca en retail binnen tijdsvensters
  • Project logistiek

Contact