Online portal
De kracht van mensen UMC Utrecht - Afhalen op afdelingsniveau

UMC Utrecht - afhalen op afdelingsniveau

Medische centra hebben elk een eigen specialiteit wat het analyseren van patiënt materiaal betreft. Voor UMC Utrecht haalt Schotpoort Connect dagelijks op verschillende afdelingen dit materiaal op en brengt het naar andere centra voor onderzoek. UMC Utrecht maakt hierbij gebruik van twee serviceniveaus, namelijk overnight en spoed.

De samenwerking is nog pril, sinds november 2017 is de aanbesteding aan Schotpoort Connect toegekend. Het implementatietraject ligt dan ook nog vers in het geheugen. De overgang van de vorige vervoerder naar Schotpoort Connect is vrijwel geruisloos gegaan. Dit heeft te maken met de betrokkenheid van de mensen van Schotpoort Connect, heldere communicatie en korte lijnen.

Case UMC Utrecht - Schotpoort Connect

Een voordeel van de samenwerking is dat men nu 24/7 orders kan doorgeven. Het is al een aantal keer voorgekomen dat een zending buiten reguliere tijden met spoed vervoerd moet worden. Dan is het prettig dat Schotpoort Connect de mogelijkheid standaard biedt. Het terugkoppelen van de status is eveneens een positieve bijkomstigheid. Zo kan men collega’s van andere medische centra informeren over waar de koerier zich bevindt.

De dagelijkse rondes in het ziekenhuis worden gelopen door een vaste chauffeur. Het is belangrijk dat hij vriendelijk, zorgvuldig en betrouwbaar is. Dit is in feite belangrijker dan het daadwerkelijke transport. De chauffeur kent de procedures en weet goed wat er wel en niet mee moet, dankzij een overzicht op de tablet.

Case UMC Utrecht - De dagelijkse rondes in het ziekenhuis worden gelopen door een vaste chauffeur.

UMC Utrecht zorgt zelf voor een adequate en veilige verpakking van de zendingen en volgt hiervoor de p650 verpakkingsinstructies. Voor het vervoer hanteert Schotpoort Connect de GDP-richtlijnen.

Schotpoort Connect -  de kracht van betrokkenheid

Over UMC Utrecht

Zorg, onderzoek en onderwijs zijn de drie pijlers van het UMC Utrecht. Het medisch centrum legt de lat voortdurend hoog om zodoende vernieuwende, toonaangevende behandelingen te kunnen bieden die beantwoorden aan de zorgbehoeften van nu en de toekomst.

Samenwerking UMC Utrecht - Schotpoort Connect
  • Dagelijkse ronde binnen UMC Utrecht
  • Overnight transport van UMC Utrecht naar diverse medisch centra
  • Spoedzendingen van UMC Utrecht naar diverse medisch centra
  • B2C service - het leveren van medicatie bij patiënten thuis
Contact