De kracht van mensenEen maatwerk oplossing voor uw logistiek

Kick-off Zero Emission transport

Maandag 6 september was de presentatie en ingebruikname van de batterij-elektrische Renault ZE. Samen met alle consortium leden heeft Schotpoort Connect de vrachtwagen in ontvangst mogen nemen van Erik Lenssen van Renault Trucks Nederland. De komende maanden gaan alle leden vier weken testrijden met deze Renault ZE en aan Schotpoort Connect de eer om af te trappen.
Schotpoort Connect wil de testperiode gebruiken om de toepasbaarheid in de dagelijkse operatie te onderzoeken. Voor het onderzoeken van de financiële haalbaarheid gaat Schotpoort Connect de vrachtwagen twee keer per dag inzetten. Hiervoor heeft Venema een mobiel laadstation ontwikkeld. Het betreft een snellaad-oplossing van 90 kW, wat betekent dat de vrachtwagen binnen drie uur is vol geladen.
De batterij-elektrische Renault ZE heeft een actieradius van 265 kilometer en een laadvermogen van ruim 7000 kg. De vrachtwagen is van opbouw voorzien door Van Berkum Carrosserie. Ook de opvallende verschijning met logo’s van alle partijen is mogelijk gemaakt door Van Berkum.
Wij zijn trots op deze unieke samenwerking en kijken uit naar de resultaten van de testperiode.
Duurzaam doen we samen!
Lees hier het interview met Marc Seesing (directeur Schotpoort Connect) en Jörgen Groeneveld-Janssen (voorzitter Logistics Valley Liemers Achterhoek).
De deelnemende transportbedrijven zijn: Rabelink Logistics, Rensa Family Company, Ddstrucking, JCL-Logistics Benelux, A. Roemaat Transport, Comans Transportbedrijf, Visser en Schotpoort Connect.
vrachtwagen schotpoort
vrachtwagen schotpoortvrachtwagen van bovenafvrachtwagen met publiek