De kracht van mensenEen maatwerk oplossing voor uw logistiek

Schotpoort Connect ontwikkelt laadplein voor e-trucks

Als duurzaam ondernemer zoeken we continu naar mogelijkheden om onze dienstverlening te verduurzamen. We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Het grootste deel van onze CO2-uitstoot komt van ons wagenpark. We investeren dan ook flink in het verduurzamen van onze vrachtwagens, bestelbussen en auto's. 
Wat elektrische vrachtwagens betreft rijden er inmiddels vier stuks van Schotpoort Connect op de weg en er staan er meer in bestelling. Het zijn forse investeringen, maar we merken dat de behoefte er is bij onze opdrachtgevers.

ZELF OPGEWEKTE STROOM VOOR E-TRUCKS

Om de inzet van elektrische vrachtwagens meer concurrerend te maken ten opzichte van de traditionele dieselvrachtwagens, zochten wij naar duurzame laadmogelijkheden. Ons pand in Eerbeek is al sinds 2019 voorzien van 500 zonnepanelen. De panden die wij verderop in Eerbeek verhuren aan Schotpoort Logistics zijn inmiddels voorzien van 3.000 zonnepanelen.
Wij zijn hiermee in staat om onze elektrische vrachtwagens op te laden met stroom die we zelf opwekken. De uitdaging is om dit efficiënt in te regelen. Overdag zijn de vrachtwagens onderweg en leveren we teveel stroom terug aan het net; ’s nachts laden we de vrachtwagens op, maar dan schijnt de zon niet.

SEMIPUBLIEK LAADPLEIN VOOR E-TRUCKS

Schotpoort Connect en Schotpoort Logistics kwamen samen tot de oplossing van een laadplein voor acht elektrische vrachtwagens. Op locatie van Schotpoort Logistics wordt een batterij geplaatst die is gekoppeld aan de 3.000 zonnepanelen. Overdag laadt de batterij op en ’s nachts kunnen onze vrachtwagens laden met zelf opgewekte stroom.
Bovendien realiseren we overdag een semipubliek snellaadpunt voor elektrische vrachtwagens. Er is namelijk voldoende capaciteit beschikbaar om vrachtwagens van andere vervoerders op te laden. Het semipublieke laadpunt is vooral bedoeld als steunpunt om bij te tanken in geval de chauffeur denkt de bestemming niet te halen.
Schotpoort Connect en Schotpoort Logistics streven ernaar om in het tweede kwartaal het laadplein in gebruik te nemen.
Schotpoort Connect – de kracht van mensen
Slim en schoon reizen interviewde onze directeur Marc Seesing over dit initiatief. Het artikel is te lezen op hun website.