De kracht van mensenEen maatwerk oplossing voor uw logistiek

Proef met 16-tons elektrische vrachtwagen

Schotpoort Connect behoort tot de acht transportbedrijven binnen Logistics Valley Liemers-Achterhoek die samen een proef gaan doen met een 16 tons elektrische Renault.
Afgelopen week heeft Schotpoort Connect bij Rensa Family Company in Doetinchem de intentieverklaring ondertekend voor deelname aan het demoproject Zero Emissie Vrachtwagen.
Rensa Family Company deed ter voorbereiding al een maand ervaring op met de truck, die bijzonder betrouwbaar bleek, ook in de vrieskou, en volgens manager duurzaamheid van Rensa, Jur Hofland, erg in de smaak viel bij de chauffeurs. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar onze ervaring met de ZE truck.
De nieuwe vrachtwagen wordt opgebouwd door Van Berkum Carrosserie Lochem en voor het project beschikbaar gesteld door Renault Trucks Nederland. De vrachtwagen rolt eind juni van de band en heeft een actieradius van 230 kilometer. Vanaf dan gaat de batterij-elektrische truck van Renault rijden en rouleren tussen de acht deelnemende transportbedrijven.
Rabelink Logistics, Rensa Family Company, Ddstrucking, JCL-Logistics Benelux, A. Roemaat Transport, Comans Transportbedrijf, Visser en Schotpoort Connect zijn de transportbedrijven die deelnemen aan de proef in samenwerking met Renault Trucks Nederland.
Schotpoort Connect - de kracht van mensen