Online portal
De kracht van mensen Een maatwerk oplossing voor uw logistiek

Duurzaam transport

Het grootste deel van onze CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door ons wagenpark. In ons milieumanagementsysteem hebben wij dan ook procedures opgesteld voor een duurzame inkoop van voertuigen. Bij de aanschaf van een voertuig kijken we kritisch naar de motor, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Maar we kijken ook naar zaken als cruise control, snelheidsbegrenzer, schakelindicator, bandenspanningsmeter en aerodynamica.

Alternatieve brandstoffen

In de uitvoering zoeken wij altijd naar mogelijkheden voor de inzet van duurzame voertuigen. Zo hebben wij meerdere bestelauto’s op CNG en elektrisch aangedreven bestelauto’s. 80% van onze dieselvoertuigen heeft een Euro 6 motor.

Het nieuwe rijden

Onze chauffeurs volgen allemaal de cursus “het nieuwe rijden”. De cursus betreft een milieubewuste manier van rijden om een zo laag mogelijk brandstofverbruik en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot te realiseren.  Schotpoort Connect monitort het verbruik per voertuig en het rijgedrag wordt geanalyseerd. Waar mogelijk worden verbeteringen getroffen.

Verduurzamen gebouwen

Naast het verduurzamen van ons wagenpark, kijken we ook naar mogelijkheden om onze gebouwen te verduurzamen. In 2020 hebben wij ons pand in Eerbeek voorzien van 484 zonnepanelen. De 355wp panelen leveren zo’n 140.000 kWh per jaar en leveren een CO2-reductie van 80 ton op jaarbasis. Hiermee zijn wij volledig zelfvoorzienend wat betreft de elektriciteitsvoorziening. De plannen liggen klaar om ook onze vestiging in Nieuwegein te voorzien van zonnepanelen.

Kennismaken?

Graag vertellen wij u meer over onze duurzame ambities. Bel of mail ons gerust, wij informeren u graag.

Hieronder vindt u een overzicht van onze certificeringen.

Onze certificaten

Beleidsverklaring

ISO certificeringen

CO2 prestatieladder

Prestatieladder socialer ondernemen

Contact